Page 5 of 9

Re: [WIP] Chococraft 3.0.3

Posted: 13 Mar 2014, 20:52
by Aedaeum
Very true, it's a lot easier to see the details on a larger canvas :)
That being said... The finer the details, the less chance of them being kept in-tact on a re-size, if I remember correctly.

Re: [WIP] Chococraft 3.0.3

Posted: 13 Mar 2014, 20:59
by Hachiseiko
Of course! Fewer pixels means fewer details...

Re: [WIP] Chococraft 3.0.3

Posted: 13 Mar 2014, 22:41
by HanFox
Aedaeum wrote:You're the first person that I've known, who designed them in vector :)
I guess we can assume Sphax does too, but I don't know. All I know is that the majority of artists on here, start out with 512x so they can re-size.
Weird thing to say. Everyone who uses PS and doesn't flatten parts of the file does textures in vector. Me using Fireworks, does them in vector. Someone doing it in GIMP is doing it in vector as long as I understand how xcf's work.

They're only no longer vector once they've been flattened in layers or saved as a flatfile such as png.

Funny thing about Sphax is he draws them in 512x, but never tests them in 512x because his Macbook apparently sucks. :P

Re: [WIP] Chococraft 3.0.3

Posted: 14 Mar 2014, 05:03
by Aedaeum
@HanFox Welp, that just shows how ignorant I am about graphic design :P

Re: [WIP] Chococraft 3.0.3

Posted: 15 Mar 2014, 15:48
by Hachiseiko
The cute little chicobos are done and I'm working on the rest of the items! Shouldn't be too long now until I can release all of the patch ^^ I'll release it in 512 and ask if I need to make any changes and when I get an ok on everything I'll make downloads for all of the other sizes!

Re: [WIP] Chococraft 3.0.3

Posted: 15 Mar 2014, 17:03
by Llama Farmer
Yay!

Re: [WIP] Chococraft 3.0.3

Posted: 15 Mar 2014, 17:12
by Hachiseiko
Uh... Help?

When I tried to change the Chocobo disguise armor it just turned out like this:

Image

Does anyone know what could be wrong?

Re: [WIP] Chococraft 3.0.3

Posted: 15 Mar 2014, 17:13
by HanFox
Hachiseiko wrote:Does anyone know what could be wrong?
Does your log mention anything about bad ratios?

Re: [WIP] Chococraft 3.0.3

Posted: 15 Mar 2014, 17:18
by Hachiseiko
Log? You're going to have to speak to me as I was a total noob because I am ^^'''

I haven't gotten any error messages or anything. Everything else runs just fine

Re: [WIP] Chococraft 3.0.3

Posted: 15 Mar 2014, 17:24
by HanFox
If you go to your .minecraft folder there should be a ForgeModLoader-client-0.log you can open in Notepad and search for "ratio".

Alternatively you can just make sure the file is definitely 32x bigger in size than the original (which I guess would make it 4096x2048...).