[64x/32x] Immersive Engineering [MC1.7.10 - MC1.12]

Share your unfinished mod patches and get feedback on your progress. Don't be shy!

Do not post mod pack patches here.
Post Reply
User avatar
11 Posts
 x 2

Post 19 Nov 2015, 12:00

Updated to the latest version of ImmersiveEngineering (0.6.2).
User avatar
36 Posts
 x 0

Post 19 Nov 2015, 12:16

thx very much

-- edit --

for the arc frnace i have made that texture i think it work better... for sure it work!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
Patch Contributor
291 Posts
 x 10

Post 22 Nov 2015, 13:11

I don't see any reason why this is still in WIP, it looks complete to me.
User avatar
11 Posts
 x 2

Post 22 Nov 2015, 14:43

Missing a few textures for the hand drills is about all. Well, those and the skins that are applied to Revolvers, not that anyone could actually see if they were sphaxified or not. The details would be too small to make out.
User avatar
4 Posts
 x 0

Post 31 Dec 2015, 06:14

Is anyone else having problems with the GUI included in the 64x patch? On machines like the Blast Furnace and Coke Oven, when items are placed into the slots you can't see them, and the progress bar never fills up. The only way to tell if anything is in the slots is by clicking on them, as even when you hover over the slot and there's something there the text box never appears.

Does anyone know how to disable/remove the GUI's from the patch? I like the other textures but if the GUI doesn't work I'd rather just use the vanilla GUIs. If nobody knows how to I'll just remove the patch all together, but I'd rather not do that, so I thought I'd ask here first. Thanks!
User avatar
BDcraft Web Admin
5692 Posts
 x 189

Post 31 Dec 2015, 06:19

barrypotter, I fathom your issue may be similar to this one. Possibly Optifine related, possibly just dumb luck (possibly the GUI losing sync between what's in there and what it actually renders). With no real fix besides removing Optifine or just persistence...

There's no real reason why the items wouldn't show up as after checking the mod textures there's no special rendering going on (i.e. no transparency, etc.).

However, if you think it'd fix it to remove the textures all you need to do is open the zip and navigate through the \assets\immersiveengineering\textures\ folders and delete the gui folder.

Mind, considering the mod is in beta still I'd make sure you have the latest version. It may have been inadvertently fixed.
If you like a post give it a diamond! :arrow_heading_up:
User avatar
4 Posts
 x 0

Post 31 Dec 2015, 07:24

Thanks for the reply. I updated the mod and played around a bit with the resource pack. It worked for a few minutes but when I exited the interface and then went back into it I had the same issue again.

I then tried deleting the GUI files and even with the vanilla GUI I was getting the same issue, so I think it must be caused by Optifine as you said.

My computer runs as slow as a potato without Optifine though, so I think I'll just use the Railcraft equivalents of the Blast Furnace and Coke Oven in the future and hope they don't have the same issues.
User avatar
Patch Creator
1315 Posts
 x 89

Post 02 Feb 2016, 10:24

Been playing Infinity and saw that Immersive Intergration was missing a patch so I made these

Immersive Intergration Ver 6.6 Vermillion, if you want to add these to the Op feel free.

Enjoy :)

Novamanga
User avatar
38 Posts
 x 0

Post 11 Apr 2016, 15:42

I'm currently playing the new Infinity Skyblock map and when using the Immersive Engineering blocks there are some weird shadow glitches when it comes to the blocks that are not full.
Ex. Image The improved blast furnace.

Image and Image The power connectors, even with a light source right next to it.

Idk if anyone else is having this issue and I do not have Optifine installed. I'll see if adding it fixes it

Edit: Optifine does not fix this at all either
User avatar
Patch Contributor
291 Posts
 x 10

Post 11 Apr 2016, 19:53

Those weird shadow glitches are caused by Fastcraft.
Post Reply